Acupunctuur, Healing en Natuurgeneeskunde bij Praktijk Inspiritus Amersfoort

Tijdens he
t intake consult wordt eerst aandacht besteed aan de diagnose met Levend Bloed Analyse, iriscopie en de polsdiagnose.
Aan de han
d van die gegevens wordt een behandelplan opgesteld voor acupunctuur, healing en natuurgeneeskunde.

Acupunctuur in Amersfoort
“Acus” betekent naald en “puncture” betekent prikken. Dus letterlijk betekent acupunctuur prikken met een naald. De denkmodellen achter de acupunctuur zijn de laatste jaren sterk veranderd. De Oude Chinezen hadden het idee dat acupunctuur vooral werkzaam zou zijn via correctie van het energiesysteem. Dit energiesysteem was opgebouwd uit meridianen. Tot nu toe is het echter nooit gelukt om deze meridianen en energie wetenschappelijk aan te tonen. Toch werkt acupunctuur! Steeds meer wetenschappelijk onderzoek toont aan dat acupunctuur klachten duidelijk vermindert. De laatste jaren komt er ook steeds meer zicht op hoe dat dan werkt. Acupunctuur blijkt vooral invloed uit te oefenen op het zenuwstelsel. Doordat er steeds betere onderzoeksmogelijkheden komen, krijgen we meer inzicht in de werkingsmechanismen van acupunctuur. Met name het functioneel MRI onderzoek heeft veel extra informatie verschaft. Acupunctuur dempt bijvoorbeeld op hersenniveau de pijnprikkel.

Pijnbehandeling is een van de speerpunten van de moderne acupunctuur. In mijn praktijk kom ik dat veel tegen en zijn de resultaten vaak uitzonderlijk. Ook met de behandeling van onvruchtbaarheid en menstruatieklachten, als ook de behandeling van chronische vermoeidheid en stress boek ik erg goede resultaten.

Mijn specialisaties in Acupunctuur:
- Pijnbehandeling, acuut en chronisch
- Verslavingen zoals
 roken, alcohol en drugs
- Onvruchtbaarheid, I.V.F. en zwangerschapsklachten
- Menstruatie- en overgangsklachten/opvliegers
- Burn out, stress, vermoeidheid, fibromyalgie, C.V.S.
- Neurologische klachten als Parkinson en andere
- Depressie, angst, verdriet, boosheid en frustratie
- Migraine, hoofdpijn, nekpijn, kaakpijn
- Allergieën, hooikoorts, sinusitis (bijholte-ontstekingen)


Healing en de Reconnectie in Amersfoort
De energetische healing is doorgaand de basis van de behandeling. Healing is een zachte en holistische manier om blokkades te doorbreken of op te heffen. Wanneer energie vrijer kan stromen en bewegen zul je je beter voelen. Dat kan zich bijv. uiten in je meer ontspannen voelen, meer energie ervaren, minder last van fysieke klachten en emotioneel stabieler zijn. Mentaal kan men zich weerbaarder voelen, vrolijker, creatiever, meer geïnspireerd.
Een healing (Reconnective Healing of Quantum Healing ,hierna noem ik dit alleen nog Healing) is meer dan alleen een klacht behandelen, het is een Healing/behandeling van de hele persoon. Pijn kan verdwijnen, depressie kan worden verlicht, alle klachten kunnen worden beïnvloed.
Lees verder…

Natuurgeneeskunde
Met behulp van de diverse mogelijkheden van de natuurgeneeskunde wordt een eerste stap gezet in de te volgen therapie. Natuurgeneeskunde gaat uit van de totale mens. Achter elke klacht schuilt een verhaal, een oorzaak. De natuurgeneeskunde is doorgaans gericht op ontgifting, detoxen. Dit doen we met behulp van diverse preparaten, zowel fytotherapie als homeopathie.

Orthomoleculaire geneeskunde
Oftewel, de vitaminen, mineralen en andere supplementen. Mensen hebben doorgaans tekorten. Door deze aan te vullen kan een nieuw evenwicht ontstaan. Vaak is het zelfs essentieel om deze tekorten aan te vullen. Bijvoorbeeld, als iemand chronisch moe is, en er is een vitamine B12 tekort, kunnen de meeste behandelingen zinloos zijn, als niet eerst het B12 tekort wordt gecorrigeerd.

Inspiritus, Praktijk voor Natuurgeneeskunde en Healing Amersfoort
  • - De praktijk is gevestigd in Amersfoort,
  • - Planciusstraat 29
  • - Parkeren voor de deur
  • - Behandeling op maat
  • - Gericht op degelijk onderzoek naar de oorzaak van de klacht
  • - Effectieve behandeling